Opis
Aby zapewnić Ci większą kontrolę nad kontem wsparcia naszych zespołów Kleos, stworzyliśmy nowy punkt dostępu, który jest łatwo dostępny bez względu na to, gdzie jesteś w aplikacji.

Z menu POMOC  w górnym prawym rogu ekranu, możesz aktywować lub dezaktywować dostęp naszego zespołu wsparcia do Twojego Kleosa, poprzez wybranie opcji:  Włącz użytkownika Support lub Wyłącz użytkownika Support.


Kleos wyświetla nową ikonę „Support User” w prawym dolnym rogu twojej sesji, jeśli konto pomocy jest aktywne, nasz zespoł może połączyć się z twoim Kleosem.
Dzięki temu możesz być informowany w czasie rzeczywistym o dostępności twojej bazy dla naszych zespołów.

 

Kleos pokazuje podpowiedź myszką na ikonie użytkownika pomocy technicznej, która dostarcza dodatkowych informacji.

 

 

02/10/2018